Ploché fleky přímo vybízejí k zapečení. Zbořte předsudky, které šunkofleky získaly ve školních jídelnách, a dejte jim druhou šanci. Suroviny můžete přidat dle libosti. Zkuste klasiku se šunkou, vylepšete je hovězím masem nebo se vydejte zdravější cestou a přidejte strouhané zelí.
Energetická hodnota | 1 544 kJ, 364 kcal (18 %*) |
---|---|
Tuky | 2,3 g (3 %*) |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,6 g (3 %*) |
Sacharidy | 72 g (28 %*) |
- z toho cukry | 2,6 g (3 %*) |
Vláknina | 3,8 g |
Bílkoviny | 12 g (24 %*) |
Sůl | 0,06 g (1 %*) |
*RHP – referenční hodnota příjmu |
Těstoviny vložíme do osolené vroucí vody (na 100 g těstovin 1 litr vody).
Vaříme 8–10 minut a často mícháme.
Správnost uvaření zjistíme ochutnáním.
Těstoviny scedíme a podáváme.