Krupicová kaše je tradičně spojena s dětmi, ovšem občas si na ní rádi pochutnají i dospělí. Její příprava je rychlá a jednoduchá. Ve spojení s Vaší oblíbenou ingrediencí se stane vydatnou svačinkou, obědem i večeří. Přidáte kakao, borůvky nebo třeba banán?
Energetická hodnota | 1 504 kJ, 355 kcal |
---|---|
Tuky | 1,1 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 75 g |
- z toho cukry | 2 g |
Vláknina | 2,3 g |
Bílkoviny | 10 g |
Sůl | 0 g |
Návod na přípravu krupičné kaše:
Asi 8 zarovnaných polévkových lžic (100 g) krupičky,
2–4 lžičky cukru a špetku soli promícháme v 1 litru
mléka, přivedeme k varu a za stálého míchání 5 minut
dobře provaříme.