Zpět na seznam receptů

Celerová polévka s nudlemi

4 porce

INGREDIENCE

100 g
kořenové petržele
100 g
pórku
500 g
celeru
10 g
hladkolisté petrželky
40 g
másla
sůl a pepř podle chuti
parmazán podle chuti
80 g
válcovaných nudlí do polévky Zátka

Postup

Zeleninu očistíme, petržel a 100 g celeru nakrájíme na menší kostky, zbytek celeru nastrouháme najemno, pórek nakrájíme na proužky. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou petržel, celer a zeleninu opečeme. Přidáme pórek a krátce orestujeme. Zalijeme 1 litrem vody, ochutíme solí a pepřem a vaříme do poloměkka. Pak přidáme nastrouhaný celer a vaříme na mírném ohni doměkka. Ke konci varu přidáme válcované polévkové nudle a uvaříme je doměkka. Nakonec přidáme podle chuti strouhaný parmazán a nadrobno nakrájenou petrželku. Polévku servírujeme do hlubokých talířů.

v receptu jsme použili


Válcované široké nudle