Zpět na seznam receptů

Rajčatová polévka s abecedou

4 porce

INGREDIENCE

50 g
másla
1
cibule
500 g
čerstvých rajčat
25 g
rajského protlaku
cukr podle chuti
3
celé pepře
2
celá nová koření
větvička tymiánu
1
bobkový list
2
hřebíčky
80 ml
smetany
sůl a pepř podle chuti
citronová šťáva podle chuti
80 g
abecedy Zátka

Postup

Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a zpěníme. Přidáme rajčatový protlak a orestujeme. Přidáme na kousky nakrájená rajčata, cukr, koření a ochutíme solí. Restujeme přibližně 20 minut, přidáme 500 ml vody a vaříme, dokud všechny ingredience nezměknou. Polévku přecedíme a opět přivedeme k varu. Do polévky přidáme těstoviny abeceda a vaříme je doměkka. Následně ochutíme kapkou citronu. Polévku servírujeme do hlubokých talířů a nakonec zjemníme smetanou.

v receptu jsme použili


Abeceda