Osolenou vodu přivedeme k varu, přidáme fazolky, oloupaný chřest a uvaříme do poloměkka. Zeleninu vyndáme děrovanou naběračkou a zchladíme ve studené vodě. Do vařící vody přidáme čerstvě vyloupaný hrášek, krátce povaříme, vyndáme děrovanou naběračkou a zchladíme ve studené vodě. Vychladlou zeleninu přecedíme a necháme okapat. Do vařící vody přidáme vřetena, uvaříme doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a promícháme s trochou olivového oleje. Připravíme si dresink: v míse smícháme hořčici, šťávu z poloviny citronu, sůl a pepř podle chuti a olivový olej. Do mísy s dresinkem dáme uvařenou zeleninu, vřetena, zbylé ingredience a dobře promícháme. Servírujeme do hlubokých talířů a ozdobíme bazalkou.