Zátkova hrubá mouka bude potřeba především všude tam, kde se podávají poctivá domácí jídla. Používá se převážně do kuchařských výrobků, které se dále vaří. Vykouzlíte z ní výborné knedlíky, halušky nebo třeba domácí těstoviny. A pozor – za jiný druh mouky je nezaměnitelná.
Energetická hodnota | 1 449 kJ, 342 kcal (17 %*) |
---|---|
Tuky | 1 g (1 %*) |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g (1 %*) |
Sacharidy | 72 g (28 %*) |
- z toho cukry | 1,9 g (2 %*) |
Bílkoviny | 10 g (20 %*) |
Sůl | 0 g (0 %*) |
*RHP – referenční hodnota příjmu |
Postupujte podle konkrétního receptu.
Nejlepších výsledků docílíte,
když mouku při odvažování prosejete.